Fjellkoret

Blandakor fra Fjell kommune på Sotra


Ann Elisabeth Tveit(f.1972) kom til Fjellkoret via Norsk Korforbund. Hun har en allsidig musikalsk bakgrunn og arbeider til daglig som kontaktlærer og musikklærer ved Krokeide barneskole i Fana. Hun flyttet fra Østlandet til Bergen i 2002, og er opprinnelig fra Stabekk. Hun lærte pianobesifring av mormor Marit som spilte på bedehuset på Hurum, piano og gehørspill av mor Berit som var en glad amatørsaksofonist i Stabekk Janitsjar- og noter og samspill hos pappa Johnny, dirigenten i Stabekk skoles musikkorps - Smågardistene.

Etterhvert ble hun utdannet faglærer fra Universitetene i Oslo og Bergen og ved siden av utdanningen har hun arbeidet som instruktør og pedagog i frivillig kirke - og kulturliv siden hun var 15 år. Hun studerte klarinett og klassisk musikk hos Eugeniuz Pudelewiçs og Josef Hrbaçek, sang hos Nanna Kristin Arder, piano hos Jan Elzinga og Gislaug Høiland og harmonisering/arrangering med Sigvald Tveit. Kordireksjon har hun lært under Margrethe Ek. 

Hun har undervist på Bærum kulturskole i klarinett og ensemble/korps og i Meland kulturskule i sang og piano. Hun har også lang fartstid fra ulike kulturelle grupper i KFUK-KFUM  og diverse kirkemusikalsk arbeid med barn og ungdom. Hun har sunget i og dirigert damekoret Sapfonia fra Bergen. Hun liker spesielt den prosessen og alt det fine som skjer mellom mennesker som samles uke etter uke på øving og synger seg samstemte.

Koret bygger folk i lokalsamfunnet og er en solid folkehelsefremmende faktor for de som synger og alle rundt dem, etter hennes mening. Så synes hun det jo utrolig kjekt å få lede et kor til å yte sitt ypperste, mestre stemmen sin, bygge vokale muskler og formidle kjente og kjære låter til alle dere som kommer å hører på.

Ann Elisabeth gleder seg over å jobbe sammen med en så entusiastisk gjeng som Fjellkoret!